در نزدیکی هر چرخ خودرو قطعهای هیدرولیکی یا مکانیکی بهشکل لوله تعبیه میشود و یک سر آن به اتاق یا شاسی خودرو و سر دیگر آن به قطعهای متحرک از سیستم تعلیق، مانند پوسته اکسل یا طبق متصل میشود که وظیفه آن کنترل نوسانات فنر است.
سیستم تعلیق خودرو در وظایف دیگری مانند هدایت خودرو، شتاب گرفتن آن و همچنین ترمز و توقف خودرو نقش مهمی را ایفا میکند.
سیستم تعلیق علاوه بر تحمل وزن خودرو، باید ضربات وارد از سطح جاده را جذب و از طریق تبدیل آن به ارتعاش این ضربات را مدیریت کند. اگر به سیستم تعلیق در حال ارتعاش ارتعاش جدیدی وارد شود دامنه ارتعاشات با هم جمع و تولید لرزش میکند که برای سرنشینان بسیار ناراحتکننده است و بههمین دلیل استفاده از کمکفنر ضرورت پیدا میکند.
دیگر وظایف فنر خودرو شامل جلوگیری از انتقال ضربات جاده به اتصالات، بالا بردن نیروی کششی چرخ ها ی محرک و افزایش تسلط و کنترل راننده بر خودرو.
بنابراین عملکرد کمکفنرها تاثیر مستقیمی بر کیفیت رانندگی و طولعمر سایر قطعات خودرو نظیر چرخها، فنرها، بلبرینگها، جعبه فرمان، گیربکس و دیفرانسیل دارد.
کمک فنرها انواع مختلفی دارند که هر کدام به توجه به وزن، اندازه و نوع کاربری خودرو مورد استفاده قرار میگیرند. برای مثال خودروهای سواری معمولا از کمکفنرهای کوچک و نرم هیدرولیکی و گازی-بادی برخوردارند تا کمترین ضربه به اتاقک خودرو منتقل شود. از سوی دیگر خودروهای باری که وزن زیادی را باید تحمل کنند از کمکفنرهای سفت و خشکتری استفاده میکنند. از مورد استفادهترین انواع کمکفنر میتوان به کمکفنر هیدرولیکی یا همان روغنی، کمکفنر گازی یا بادی، کمکفنر تلسکوپی، کمکفنر هیدرواستاتیکی و کمکفنر اهرمی اشاره کرد.
بهدلیل اینکه کمکفنرها ارتباط مستقیمی با ایمنی سرنشینان و خودرو دارد، بهنشانههای خرابی کمکفنرها بسیار دقت کرده و در صورت دیدن هر مشکلی با مراجعه به متخصص مشکل را برطرف کنید.
سرویس های مرتبط:
خرید اقساطی خودروی همراه ماشین
خدمات حمل و امداد خودروی همراه ماشین
خدمات شهروندی خودرو همراه ماشین