کمربند ایمنی
کمربند ایمنی یکی از مهم ترین احتراعات بشر در صنعت خودرو سازی بوده و یکی از دلایلی است که میزان آسیب و مرگ بر اثر تصادف را کاهش داده است. مخترع کمربند ایمنی یک مهندس انگلیسی در قرن نوزدهم بوده اما برای اولینبار این کمپانی نش در ایالات متحده، در سال 1949 بود که از این سیستم ایمنی استفاده کرده و پس از آن شرکت فورد در سال 1955 شروع به استفاده از کمربند ایمنی در خودروهایشان کردند.
کیسه هوا یا ایربگ
کیسه هوا در دهه ۵۰ میلادی در آمریکا به بازار خودرو معرفی شد ولی استفاده از کیسه هوا در دنیا، بهصورت رسمی توسط شرکت مرسدس بنز آلمان صورت گرفت.
سرنشینانی که هم ازکمربند ایمنی استفاده میکنند و هم توسط کیسه هوا محافظت میشوند 50 درصد کم تر از سرنشینان مهار نشده دچار آسیب های مرگبار و جراهات جدی خواهند شد.
کیسه هوا از پارچه نایلونی ساخته شده است و از داخل آستر دارد. پیش از ان که کیسه هوا باد شود، تا شده و زیر درپوش مناسبی قرار دارد. در اطراف کیسه هوا سوراخهای تعبیه شده است که پس از عمل کردن کیسه به سرعت باد ان را خالی می کنند. بهطور معمول دو نوع کیسه هوایی وجود دارد، نوعی که از جلو باز میشود و دیگری که از نوع جانبی است. کیسه هوایی طوری طراحی شده که سر و قفسه سینه را موقع حوادث رانندگی که از پهلو یا روبهرو رخ میدهد، محافظت میکند.
ترمز های دیسکی
اغلب خودروهای جدید برخلاف مدلهای قدیمیتر به ترمز دیسکی مجهز هستند. استفاده از ترمز های کاسه ای در سرعت بالا موجب برهم خوردن ایمنی و توقف لحظهای میشد اما در ترمز دیسکی لنتهای ترمز توسط پیستونی که درون کالیپر تعبیه شده، بر روی دوطرف دیسکی که به چرخ یا اکسل یا هردو متصل میشود، فشرده میشوند و عمل ترمزگیری، انجام میشود و قدرت توقف بهتری را در اختیار راننده خودرو قرار میدهند.
ترمز ضد قفل
یکی از دلایل اصلی در بروز تصادفات شدید قفل شدن چرخ های محور جلو است. در سرعتهای بالا و در آبوهوای بارانی که کنترل ماشین برای راننده ممکن است مشکل شود، این نوع از ترمزها مانع قفل شدن چرخهای اتوموبیل در هنگام ترمز گرفتن توسط راننده میشود. ترمز ABS دو فایدهی مهم دارند؛ توقف سریعتر و فرمان دادن خودرو در هنگام ترمزگیری.
سیستم دید در شب خودرو
دید در شب اشکال متفاوتی دارد، مانند نور مادون قرمز یا دوربینهای تشخبص دما اما در شرایط کم نور این سیستم میتواند تا ۳۰۰ متر دورتر رو تشخیص داده و تصویر جلوی شما را روی نمایشگر داخل خودرو نشان دهد. همچنین روی اشیایی که با چشم غیر مسلح قابل دیدن نیستند، زوم کرده و آنهاا را روشن میکند. چراغهای انطباقی میتوانند مسیر خودرو رو تشخیص داده و نسبت به سرعت حساس هستند و باعث میشوند در شب ها با ایمنی بالاتری رانندگی کنید.
سیستم اخطار خروج از خط
در صورتی که راننده در حال خروج از خطوطی است که ملزم به حرکت در بین آنهاست، این سیستم به صورت اتوماتیک درزمان کمتراز 200 میلی ثانیه فعال شده، هشدار خروج از خطوط جاده را با ویبره فرمان یا صندلی ویا با هشدار صوتی به راننده اعلام مینماید.
روش کار این سیستم به این صورت است که توسط یک دوربین خطوط جاده را اسکن کرده و در صورت عبور خودرو از روی این خطوط راننده را مطلع میکند.
نقاط مچاله شونده
ایجاد نقاط مچاله شونده نیز از دیگر موارد پرکاربرد و موثر در خودرو ها است که در سال ۱۹۵۲ شرکت مرسدس بنز با طراحی اتاق خودروی W114 خود توانست برای اولین بار ایمنی بدنه را به صورت حرفه ای به بازار عرضه کند. این طرح در راستای جلوگیری از رسیدن آسیب به کابین خودرو می باشد که درآن از نقاط مچاله شونده و جاذب انرژی تصادف استفاده کرد و در تصادفات جلوی خودرو بیشترین انرژی جنبشی ایجاد شده در تصادف را جذب کرده تا حد ممکن اتاق سالم باقی بماند.