در مقایسه کوییک و ساینا باید در نظر گرفت که این دو به مانند دو برادر از خانواده پراید هستند!
سایپا از سال ۱۳۷۲ با اوضاع نابسامان بازار خودرو ایران، پراید را در مدلهای مختلفی تولید و عرضه کرد و طی این سالها این مدل برای سایپا فروش بسیار خوبی داشته است، در این بین سایپا ژن پراید را به تیبا منتقل کرد، اما متاسفانه تولید تیبا آنقدر به طول انجامید که وقتی به بازار عرضه گردید دیگر با یک طرح از مد افتاده مواجه بودیم و درعین حال از ظاهر آن استقبال خوبی هم نشد! درحالیکه طراحی آن با هزینه بالا توسط یک طراح ژاپنی صورت گرفته بود. مشخصات فنی هم که برای سایپا سالهاست به مانند طلسمی در موتور پراید گیر افتاده است و موتور تیبا هم همان موتور پراید را استفاده میکرد که حجم بیشتری را در بر میگرفت.
بعد از تیبا سایپا به فکر مدلهای جدیدی با طراحیهایی جدیدتر افتاد و نتیجه آن در سال ۱۳۹۵ به نمایش گذاشته شد، که دو مدل جدید با همان روح تیبا به نامهای کوییک و ساینا بودند.
در همراه ماشین مقاله جامع کوییک اس و همه چیز در مورد آن را هم میتوانید مشاهده کنید.
ساینا روی همان پلتفورم تیبا یا X200که حاصل ترکیب پلتفورم پراید و کیا ریو بود ساخته شد ولی نسبت به تیبا دارای ظاهری بهتر بود که برای مشتریان هم جلب توجه میکرد، ساینا نسبت به پراید از ایمنی بیشتری برخوردار بوده و زیربندی این خودرو هم مربوط به کیا ریو میباشد، قوای فنی این خودرو هم دقیقا همان موتور تیبا است، گیربکس هم مثل موتور اما با ضرایب اصلاح شده از تیبا به ساینا منتقل شده است.
سایپا کوییک که از نام تا قیمت و رونمایی آن پر از حاشیه بود، یک خودرو هاچ بک با همان پلتفرم X200، همان تیبا دو فیسلیفت شده با امکانت جدید و بیشتر و البته ارتفاع بلفندتر نسبت به تیبا دو!
انتخاب نام این ماشین هنوز هم مجهول است، اما گفته میشود نام منطقهای در کردستان و همین طور در کرمانشاه است، اما معنای لاتین آن که حاشیه ساز شد به معنای سریع و چابک است که اگر هدف این باشد کوییک در این زمینه شکست بدی به حساب میآید!
در زمینه طراحی، سایپا سعی کرده است نسبت به تیبا طراحی به روزتر و جذابتری ارائه کند اما با توجه به این که این دو مدل هر دو فیسلیفتی از مدل های هاچ بک و سدان تیبا هستند و پلتفرمشان از یک خانواده است، از نظر ابعاد و اندازهها و فرمهای نمای جانبی یکی هستند، البته کوییک یک سری تزئینات اضافه هم دارد.
در نمای جلو هم مانند نمای جانبی شاهد شباهتهایی هستیم، از جمله چراغ جلو و کاپوت که دقیقا در هر دو مدل یکی هستند! اما با این حال در مقایسه کوییک و ساینا، نمای جلوی کوییک به دلیل طراحی اسپورتتر و جوان پسندانهتر در طراحی سپر به همراه ورودی هوای بزرگ و لبه پایین سپر، میتوان گفت کوییک برتری دارد.
در نمای عقب، ساینا نسبت به تیبا به مراتب زیباتر شده است، هر چند خیلی هم عالی نیست اما کوییک با اینکه در طراحی چراغ عقب شبیه به بی ام و عمل کرده است باز نمای عقب آن از ساینا زیباتر و جدابتر به نظر میآید!
در کل در مقایسه کوییک و ساینا در طراحی ساینا شاهد طراحی محافظه کارانه و خانوادگیتری نسبت به کوییک هستیم که این در سبک خودروهایی مانند ساینا نکته مثبتی به حساب میآید، اما در کوییک تزئینات بیشتر و هیجان بیشتری را در طراحی شاهد هستیم البته که با توجه به پلتفرم کلی این دو خودرو و تواناییهای سایپا نباید انتظار بیشتر از این را داشت و می توان گفت سایپا حداقل تلاشش را برای زیبایی محصولاتش هر چند اندکی ناشیانه انجام داده است.
یکی از چیزهایی هم که در طراحی کوییک خصوصا در مدل R به چشم میخورد سایه همکاری سایپا با سیتروئن در روزهای خوب سایپا است که آن را در دو رنگ کردن خودرو خصوصا استفاده از رنگ سفید همراه خطوط قرمز و سقف قرمز که قبلتر در سیترئن C3 دیده بودیم میتوان دنبال کرد! البته که این نسخههای دو رنگ گرانتر هستند و دلیل منطقیای هم پشت قیمتشان وجود ندارد اما به نظر برخی مشتریان کوییک R از نظر بصری جذابتر است!
برویم سراغ طراحی داخلی این دو خودرو، راستش هیج کدام واقعا جذاب نیستند! با اینکه کوییک آپشنها و امکانت زیادی دارد اما مانند ساینا طراحی زیبایی را شاهد نیستیم، از طرفی در هر دو خودرو شاهد استفاده از متریالهای ضعیف و بیکیفیت هستیم و این زیاد جالب نیست و به گفته خریداران ساینا، داشبورد خیلی زود به صدا در میآید! البته در برخی جزئیات از جمله داشبورد، فرمان و کیلومترشمار بازهم کوییک زیباتر و به روزتر عمل کرده است و در نسخه اتوماتیک پلاس هم دارای یک صفحه نمایش ۷ اینچی لمسی است، یک عیب مشترک دیگر این دو که در داخل کابین یافت میشود صدای زیاد موتور است که نشان از عایقبندی ضعیف این دو خودرو است، اما به هر حال کوییک آپشنهای بیشتری داشته و بیشتر مورد توجه قرار گرفته است، اساسا سایپا از ابتدای تولید و رونمایی این خودور اعلام کرد که هدفش تولید پر آپشنترین خودرو ملی بوده است!
آپشنهایی که در کوییک به چشم میخورد:
آپشنهای ساینا:
در مقایسه کوییک و ساینا از نظر فنی شباهتهای بسیار زیادی وجود دارد تا جایی که در بخش فنی این دو خودرو از یک پیشرانه مشترک یعنی همان موتور تیبا بهره میبرند که یک موتور ۴ سیلندر با حجم ۱۵۰۰ سی سی و قدرت ۸۷ اسب بخار است.
کوییک و ساینا هر دو دردو نسخه همراه جعبه دنده ۵ دنده دستی و CVT اوتوماتیک که توسط شرکت پانچ بلژیک ساخته شده است عرضه میشوند، البته در نسخه اوتوماتیک مصرف سوخت بالاتر هست.
از نظر ایمنی هر دو خودرو از یک پلتفرم بهره بردهاند و نباید انتظار تفاوتی را در این زمینه داشت، البته سایپا ادعا کرده است که این پلترم نسبت به گذشته، با پنلهایی محکمتر شده است که از این نظر نسبت به گذشته، احتمالا مقداری مستحکمتر شدهاند. هر دو خودرو مجهز به کیسه هوا راننده و سرنشین جلو هستند و دارای سیستمهای ترمز ABS (ضد قفل) و یکی از کاربردیترین سامانههای ترمزی خودرو یعنی EBD هستند.
اما در مقایسه کوییک و ساینا، کوییک اندکی فراتر رفته و از سیستم ترمزگیری اضطراری BA، سیستم کنترل پایداری ESC و همین طور سیستم TPMS (پایش فشار بادها) که میزان باد تایرها را به راننده اعلام میکند، تجهیز شده است!
از جمله معایب ساینا، ضعف در کمک فنرها است و همینطور از معایب وارد به کوییک هم میتوان به سیستم تعلیق ضعیف این خودرو اشاره کرد.
در مقایسه کوییک و ساینا هر دو به مانند دو برادر با هم شباهتهای زیادی دارند اما تفاوتهای این دو خودرو در اکثر زمینهها باعث شده که کوییک برتری داشته باشد ولی یک عیب بزرگ کوییک در بازار ایران باعث میشود تا ساینا ارزش خرید بیشتری داشته باشد!
بله! متاسفانه قیمت بالای کوییک نسبت به کیفیت آن و بازار خرید و فروش ضعیفش باعث شده است تا ارزش خرید ساینا بیشتر باشد و بیشتر توجه مشتریان به سمت ساینا باشد.
بررسی و تدوین کننده محتوای ارائه شده در وبسایت همراه ماشین
بدون دیدگاه