در مسیر توسعه موتورهای احتراق داخلی در جهت کاهش حداکثری تولید آلودگی در سطح جو بدون شک استفاده از موتورهای هیدروژنی است. چندی پیش بود که پنج شرکت بزرگ ژاپنی، یعنی تویوتا، یاماها، مزدا، کاوازاکی و سوبارو به دور یک میز، گرد هم آمده و در طی امضا یک تعهدنامه، پایبند به توسعه موتورهای احتراق داخلی یا به اصطلاح بنزینی شدند و حالا به نظر میرسد تویوتا و یاماها در یک همکاری، شانه به شانه در پاسخ به این تعهدنامه دست به ساخت یک موتور هشت سیلندر هیدروژنی کردهاند که بسیار ارزشمند است.
این درحالیست که گروه تویوتا آمادگی خود را در جهت مسیر بازار به سمت برقی سازی خودروها اعلام و به نظر سرمایه گذاریهای سنگینی کرده است که ۱۵ خودرو کانسپت برقی و برنامههای ارایه شده تویوتا همگی سند این مطلب هستند. با این حال مدیر تویوتا ادعاهای خود را مبنی بر مضر بودن خودروهای برقی فراموش نکرده و همچنان این تیم محبوب ژاپنی در تلاش برای ارتقا موتورهای بنزینی خود میباشد که این به خودی خود بسیار ارزشمند است.
این موتور هیدروژنی جدید قرار است در مدل مسابقهای تویوتا کرولا به کار گرفته شود. این مدل مسابقهای در سری رقابتهای داخلی ژاپن نیز مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
البته پیش از این تویوتا، مدل GR Yaris را هم تبدیل به یک خودروی احتراق داخلی مجهز به سوخت هیدروژن کرده بود!
بد نیست بدانید که این موتور V8 در مدل لکسوس RC F نیز استفاده شده بود. اما در نسخه هیدروژنی با تغییر در بخش انژکتور، سرسیلندر، ورودی هوا و اضافه کردن یک مخزن هیدروژن، حداکثر قدرت آن به ۴۴۹ اسب بخار در دور ۶۸۰۰ rpm و حداکثر گشتاور آن نیز به ۵۴۰ نیوتن متر در دور ۳۶۰۰ rpm رسانده است. اعدادی که با نوع بنزینی اختلاف چندانی ندارند.
یاماها ادعا میکند که این موتور جدید پتانسیل بسیار زیادی برای استفاده از موتورهای احتراق داخلی را دارد.
لازمه به ذکر است که یاماها تقریبا ۵ سال گذشته را صرف تحقیق و توسعه موتورهای هیدروژنی کرده است. همچنین با شرکت کاوازاکی در زمینه استفاده از موتور مشابه در موتورسیکلت کار کرده است.
معرفی ۱۵ کانسپت برقی توسط تویوتا و لکسوس
یاماها توانسته با موتورهای هیدروژنی که توسعه داده است، دریچه جدیدی برای استفاده مجدد از هیدروژن را فراهم کند! دریچهای که شاید از خودروهای برقی بسیار ارزندهتر باشد.
این هم اولین باری نیست که تویوتا و یاماها با همکاری یکدیگر، قوای محرکه جدیدی را توسعه دادهاند. پیش از این موتور ۴.۸ لیتری V10 لکسوس LFA نیز توسط این دو شرکت توسعه داده شده بود.
همچنین یاماها در سالهای اخیر سرسیلندر، ورودی هوا، میل بادامک و سوپاپ ورودی هوای موتور ۲UR-GSE استفاده شده در مدلهای لکسوس IS F، لکسوس RC F و تویوتا هایلوکس مدل داکار را طراحی و تولید کرده بود.
در حال حاضر آینده استفاده از هیدروژن به عنوان سوخت جایگزین در هالهای از ابهام قرار دارد. خصوصا که بازار خودرو امروزه با تمام توان به سمت برقی سازی حرکت میکند.با این حال انتظار میرود که در صورت تجاری شدن، سوخت هیدروژن در خودروهای تجاری از جمله کشندهها مورد استفاده قرار بگیرد.
تویوتا bZ4X مجهز به سلول خورشیدی
بررسی و تدوین کننده محتوای ارائه شده در وبسایت همراه ماشین
بدون دیدگاه